Om mig

Om mig

 

Jag heter Sofia Gregersen och bor med man, barn och katter i Bestorp utanför Linköping. Min utbildnings- och yrkesbana har varit lång och aningens brokig, men kreativiteten har följt som en röd tråd i livet. Jag hoppas att mer och mer kunna ägna min tid åt att illustrera och författa professionellt.

 

För närvarande fördjupar jag mina konstnärliga färdigheter på Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa, samtidigt som jag illustrerar en barnbok som Åsa-Caroline Salomonsson skrivit. Dessutom funderar hjärnan hela tiden på nya manusidéer. Vi får väl se om det blir något av dem så småningom!

 

Mina konststudier påminner mig ständigt om hur mycket mer det finns att lära! Det är fantastiskt spännande!

 

Våren 2017 gav Idus förlag ut min och min systers bok Pappa är sjuk, som handlar om tiden då min dåvarande make och barnens pappa fick hjärntumör och sedan gick bort. Den berör bland annat hur även kaos och kris tvingas bli vardag i livet med barn. Bläddra gärna i menyn för att läsa mer om boken!

 

Något jag har burit med mig efter den svåra tiden av sjukdom och sorg, är att uppskatta det som trots allt finns att glädjas åt i livet.