Om mig

Om mig


Jag heter Sofia Gregersen och bor med man, barn och katter i Bestorp i Östergötland. Min utbildnings- och yrkesbana har varit lång och aningens brokig, men kreativiteten har följt som en röd tråd i livet. Sedan 2017 jobbar jag heltid som konstnär, barnboksillustratör och författare.


Våren 2017 gav Idus förlag ut min och min systers bok Pappa är sjuk, som handlar om tiden då min dåvarande make och barnens pappa fick hjärntumör och sedan gick bort. Den berör bland annat hur även kaos och kris tvingas bli vardag i livet med barn. I den här boken har jag skrivit texten och Elisabet, min syster har gjort illustrationerna.


Något jag har burit med mig efter den svåra tiden av sjukdom och sorg, är att uppskatta det som trots allt finns att glädjas åt i livet.


Efter det har jag illustrerat ett tiotal barnböcker. För det mesta jobbar jag med akvarell och tusch. Läs gärna mer om böckerna här på hemsidan!


För närvarande ägnar jag min till störst del åt att måla akvarell, både tavlor och miniatyrer som jag placerar in i smycken. Smyckena har ofta fågelmotiv och jag säljer dem i min ateljé, ute på marknader och här på hemsidan. I mina tavlor är fåglar också ett återkommande motiv, men även landskap och blommor. Tavlorna visar jag upp på olika sam- och separatutställningar. 


Sedan sommaren 2019 har jag en egen ateljé i Bestorp, en gammal butikslokal tvärs över gatan från mitt hem. Där sitter jag och jobbar och kan också visa upp och sälja tavlor, smycken och böcker.Kontakt och information


i

Butiksinformation

Försäljningsvillkor och annan information om frakt och leverans mm. hittar du här!